Mire figyelj az autófóliázás előtt, és mire, amikor már készen van?

febr 28, 2023 | Blog

Autófóliázással tejesen megújulhat a karosszéria, de nem mindegy, milyen a dizájn, a technika és ügyelni kell a tisztításra is. Most hoztunk Neked pár hasznos tippet!

Ha azok közé tartozol, akik szerint új autóra költeni fölösleges pénzkidobás, valószínűleg Te is sokat küzdöttél azért, hogy megtaláld a tökéletes ajánlatot a használt kategóriában. A választás sosem könnyű, az az autó, aminek rendben van a műszaki állapota, kevés eséllyel fog még a kinézetet illetően is meggyőzni. Bár nyilván az előbbi szempont fontosabb, nem kell megbékélned egy olyan színnel és stílussal, ami nem tetszik.

autófóliázás árak

Az egyedi az új trend

Bár a legkézenfekvőbb megoldás a fényezés, annak bizony igen borsos ára van, különösen akkor, ha olyan, divatos külsőt képzeltél el autódnak, mint a matt vagy metál felület, ez ugyanis rendszerint feláras. Az autófóliázás ára ennél lényegesen alacsonyabb, az eredmény pedig egy ugyanolyan mutatós dizájn, mint amilyet fényezéssel kapnál.

A fóliázással ráadásul szabadjára engedheted a fantáziádat, hiszen megújulhat ilyen módon a komplett karosszéria, de dönthetsz úgy is, hogy csak a motorháztető vagy éppen a lökhárító kap új megjelenést.

Nem kell ragaszkodnod egyetlen színhez, sőt, van lehetőség teljesen egyedi grafika tervezésére is, ami nem csak vagány, hanem lehet belőle négy keréken járó reklám is. Bizony, a fóliázás a marketing előtt is utat nyit, így az autód hirdetheti a vállalkozásodat, amerre jársz. Ne feledd, ebben az esetben is igaz, hogy a kevesebb néha több!

Válassz okosan szolgáltatót!

Ennyi előny mellett nem meglepő, hogy igencsak nagy kereslet mutatkozik a szolgáltatásra. Népszerűségénél fogva az autófóliázás Budapesten belül is egyre több helyen érhető el, és bár nem célunk a konkurencia lehúzása, könnyű belátni, hogy a színvonal nem mindenhol egyformán magas. Amit mi javaslunk, hogy nézd meg alaposan az árakat, de ne próbálj ezen spórolni.

A jó minőségű alapanyag és a megfelelő technika a kulcs az ízléses végeredményhez, és ezt nem az akciós ár, hanem a szakértelem biztosítja. A legjobb talán az, ha a referenciák alapján döntesz, hiszen a képek nem hazudnak, így el tudod dönteni, hogy megfelel-e számodra a minőség. A megfontolt választás nem csak azért fontos, hogy a karosszéria minden négyzetcentimétere jól mutasson, hanem befolyásolja a tartósságot is – de tény, hogy utóbbiért Neked is tenned kell.

autófóliázás Budapest

Tippek a tisztításhoz

A fólia korántsem olyan kényes, mint a fényezés, de azért meg kell válogatnod, mivel és hogyan tisztítod a megújult karosszériát. Amit mindenképpen kerülnöd kell, az az agresszív vegyszerek, illetve olajszármazékok használata, ezek a készítmények a fóliák legnagyobb ellenségei. Válassz egy semleges pH értékű sampont és használj egy kis langyos vizet, egyébre nincs is szükséged.

A legjobb, ha mindig kézi mosóban tisztítód az autót, az ilyen helyeken kirakott magasnyomású mosót viszont semmiképp se vesd be, a nehezen eltávolítható foltokhoz se. Ha makacs szennyeződéssel küzdesz, akkor se dörzsöld erősen a felületet, inkább hívj segítségül a tisztításhoz egy egyszerű mikroszálas kendőt.

Ha mindezeket betartod, biztos lehetsz benne, hogy a fólia sokáig ép és szép marad, ráadásul amíg élvezed az új látványt, az eredeti fényezés védve lesz a sérülésekkel szemben. Az élettartam években mérhető, de ha netán megunnád a látványt, a fólia eltávolítása sem bonyolult, és nem kell tartanod attól sem, hogy eltüntethetetlen nyomot hagy.

Van már elképzelésed, milyen színt vagy akár grafikát szeretnél látni a karosszérián? Ha referenciáink meggyőztek, oszd meg velünk, mire vágysz, és újjá varázsoljuk az autódat! Segítünk a tervezésben és vállaljuk a telepítést is, mindkettőbe szakértelmünk legjavát adjuk – fordulj hozzánk bizalommal!