Épületüveg fóliázás, a sokoldalú védelem

márc 31, 2023 | Blog

Az épületüveg fóliázás egészséged megőrzését és értékeid védelmét is szolgálja, de ezeket az előnyöket csak akkor élvezheted maradéktalanul, ha profikra bízod a munkát!

A korszerűsítést mindig alaposan megfontolják az ingatlantulajdonosok, ez azonban fokozottan igaz akkor, ha olyan dologról van szó, ami nem nélkülözhetetlen. Az épületfóliázás elsőre talán nem látszik olyan jelentősnek, a valóság azonban az, hogy védelmet nyújt az UV sugárzás káros hatásaival szemben, tehát nagyon is fontos. Nézzük meg egy kicsit részletesebben, miről is van szó!

épületüveg fóliázás

Egészségvédelem épületfóliázással?

Sokan úgy hiszik, hogy az ablaküveg megszűri a káros UV sugarakat, azonban ez nem egészen igaz, ugyanis csak az UVB sugarakkal szemben nyújt védelmet. Az UVA sugarak, amik egyébként sok szempontból kockázatosabbak az egészségre nézve, gondtalanul átjutnak az üvegen, és folyamatosan kifejtik nem kívánatos hatásaikat.

Az ultraviola sugárzás nem csak egyszerűen leégéssel fenyeget, hanem olyan problémákért is felelőssé tehető, mint a pigment foltok, kiütések megjelenése. Ezen felül okozhat retinasérülést, bizonyítottan növeli a bőrrák kockázatát és még a ráncosodásnak is kedvez. Különösen veszélyeztetettek ebből a szempontból a kisgyermekek, mivel nekik a bőrük és a szemük is érzékenyebb.

Az UV sugárzás okozta káros hatások ráadásul összeadódnak, vagyis könnyen lehet, hogy most még nincs látható következménye, évek múlva azonban felbukkan a felsorolt tünetek valamelyike. Sötétben élni természetesen nem lehet, és nem is kell, hiszen ott az épületüveg fóliázás, ami a maga 99%-os UV védelmével tudja támogatni az egészség megőrzését.

épületüveg fóliázás

Egy jó fólia az értékeket is óvja!

Az ultraviola sugárzás nem csak az egészséget kockáztatja, hanem kíméletlen a különféle berendezésekre, kárpitokra nézve is. Egyfelől jelentős mértékben fakítja a felületeket, másfelől pedig felgyorsítja azok öregedési folyamatát, mindez pedig több, mint bosszantó, hiszen az értékek rövidebb élettartama a pénztárca vastagságán is érezteti hatását.

Az épületfóliázás erre a problémára is egyszerű és tartós megoldást kínál, és ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy miután az ablaküveg megkapta a neki járó védelmet, tisztítani is könnyebb, ezzel pedig lényegében extra időt és energiát ajándékoz.

Ám nem a napvédő fólia az egyetlen, ami szóval jöhet a korszerűsítés alkalmával, létezik ugyanis ezen felül többféle típus, köztük például biztonsági ablakfólia. A betekintés védelmi célra tervezett változatok segítenek privát szférát teremteni egy forgalmas utcaszakaszra néző ablak esetén, valamint a tolvajokkal szemben is védettebbé teszik a lakást, illetve annak értékeit.

Miért bízd szakértőkre a feladatot?

Az épületüveg fóliázás talán nem tűnik bonyolult feladatnak, szakértelem és rutin híján mégis csalódást keltő végeredménnyel járhat. Íme, a leggyakoribb buktatók:

  • Nem sikerül a buborékmentes telepítés: Gyakori tévhit, hogy egy kis samponos vízzel és egy gumi lehúzóval precíz munkát lehet végezni, a feladathoz azonban célszerszámok kellenek.
  • Helytelen a fólia méretezése: Ha széles marad, akkor a széleinél könnyen felválik a fólia, ha pedig túl keskeny, az elcsúfítja az ablakot, a méretezésnek bizony megvan a maga trükkje.
  • Túlságosan hosszúra nyúlik a munka: Sokan abban a hitben vágnak bele, hogy a telepítés alig pár perc, ám valójában ez egy több lépésből álló folyamat, elő- és utómunkálatokkal.
  • A tervezettnél nagyobb költség a vége: A gyenge minőség hosszú távon ráfizetéssel jár, a rosszul megválasztott típus pedig nem fog működni, a szemétbe kerül, vagyis pazarlás.

Ha Te is szeretnéd magadénak tudni azt a sokoldalú védelmet, amit az épületüveg fóliázás nyújt, de megkímélnéd magad a telepítés buktatóitól, bízd ránk a munkát!