Épületfóliázás modern irodaházakhoz is!

jan 12, 2023 | Blog

Az épületfóliázás a modern irodaházak esetében ma már alapvető. A fóliák számos előnnyel rendelkeznek, ugyanakkor nem növelik meg jelentősen a költségeket.

Napjainkban igen divatosak a modern irodaházak, rengetegen keresik őket, a cégek többsége ilyen intézményben szeretne irodát működtetni. Ám fontos, hogy ezek az épületek tényleg azt nyújtsák, amit várnak tőlük, vagyis korszerű, kényelmes, energiatakarékos körülményeket biztosítsanak. Ezt sok tényező befolyásolja, de mindenképp érdemes élni az épületfóliázás előnyeivel is.

Az épületfóliázás egyrészt betekintésvédelem szempontjából is előnyös, ami a korszerű, hatalmas üvegfelületekkel rendelkező irodaházak esetében nem elhanyagolható. Másrészt viszont fontos hő- és fényvédelmi szerepe is van, és ez teszi igazán praktikussá.

A fóliák ugyanis 99%-os UV védelmet nyújtanak, illetve a hő nagy részét is visszaverik. Ez, a drasztikusan megnövekedett energiaárakat figyelembe véve kulcsfontosságú, hiszen a fűtés és a nyári klímahasználat csökkentésében is segít.

Egy modern irodaházzal szemben ma már alapvető elvárás az energiahatékonyság, egyrészt környezetvédelmi, másrészt anyagi okokból. A cégtulajdonosok többsége mindenképp olyan irodát keres, ami nem csak elhelyezkedésében felel meg az elképzeléseinek, hanem a fenntartása is megfizethető. Az épületfóliázás pedig az utóbbiban játszik fontos szerepet.

Lényeges továbbá, hogy a fóliával ellátott üvegfelületek tisztítása könnyebb, mint a puszta üvegé, ugyanakkor szükség esetén nyom nélkül el lehet távolítani a fóliákat.

A rengeteg előny mellett meg kell említeni, hogy az épületfóliázás a betekintés megakadályozására csak részben alkalmas, felkapcsolt villany mellett a fólia átláthatóvá válik.

Az épületfóliázás előnyeit mindenképp érdemes kihasználni a modern irodaépületek esetében. Amennyiben az Ön érdeklődését is felkeltettük iránta, forduljon hozzánk bizalommal bővebb tájékoztatásért! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére és válaszolnak minden felmerülő kérdésére.